Een heerlijk en gezond recept met banaan en mango
Geschikt voor baby's vanaf 6 maanden
Ben je op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje voor je kinderen (of jezelf)? Zelf knijpfruit maken is niet alleen eenvoudig, maar ook een stuk gezonder dan veel kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Bovendien kun je het precies maken zoals jij het lekker vindt en bewaren in een herbruikbaar knijpzakje.
Vandaag delen we een heerlijk recept met banaan en mango, een tropische combinatie die zowel zoet als romig is!
Wat heb je nodig?
-
1 rijpe banaan
-
1 rijpe mango
-
50 ml water of appelsap (optioneel, voor een dunnere textuur)
-
1 theelepel citroensap (om verkleuring te voorkomen)
Bereiding
-
Voorbereiding: Schil de banaan en snijd deze in stukjes. Schil vervolgens de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Blenden: Doe de banaan, mango en het citroensap in een blender of keukenmachine. Voeg eventueel een scheutje water of appelsap toe als je een dunnere textuur wilt.
-
Mixen: Blend alles tot een gladde puree. Proef even en voeg indien nodig een klein beetje extra vocht toe.
-
Overhevelen: Giet de puree in een herbruikbaar knijpzakje. Sluit het goed af en bewaar in de koelkast.
Bewaartips
-
In de koelkast blijft het knijpfruit ongeveer 2-3 dagen goed.
-
Wil je een voorraadje maken? Vries het knijpfruit in! Vul de zakjes en leg ze in de vriezer. Zo blijven ze enkele weken goed. Laat ze voor gebruik ontdooien in de koelkast.
Waarom zelf maken?
-
Geen onnodige toevoegingen: Geen toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen of andere onnodige ingrediënten.
-
Duurzamer: Door herbruikbare knijpzakjes te gebruiken, verminder je afval.
-
Aanpasbaar: Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten, zoals perzik, appel of yoghurt voor extra romigheid.
Ga jij dit knijpfruit maken? Laat het ons weten op social media en deel jouw favoriete combinaties! 🍌🥭

