top of page

HAPJES UITBREIDEN

6 tot 8 maanden

Gesneden peer

Als ouder is het een bijzondere mijlpaal wanneer je baby de leeftijd van 6 maanden bereikt en het tijd is om de melkvoeding af te bouwen en vast voedsel te introduceren. Deze overgang kan zowel leuk als uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak en tips kun je ervoor zorgen dat je baby een gezonde en gevarieerde voeding krijgt.

 

Fruithapjes zijn een geweldige manier om je baby te laten wennen aan verschillende smaken en texturen. Voor baby's van 6 tot 8 maanden kun je beginnen met zachte vruchten zoals banaan, peer, pruim, avocado of aardbei. Deze vruchten zijn over het algemeen makkelijk verteerbaar en bevatten belangrijke voedingsstoffen voor de groei van je baby. Je kunt ze pureren of prakken tot een gladde consistentie, afhankelijk van de voorkeur van je baby. Zorg ervoor dat het fruit goed rijp is en verwijder eventuele zaden of harde delen. Het is ook een goed idee om nieuwe vruchten geleidelijk te introduceren om eventuele allergische reacties te voorkomen. 

Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij deze overgangsfase:

1. Begin geleidelijk: Het is belangrijk om de overgang van melkvoeding naar vast voedsel geleidelijk aan te pakken. Begin met het introduceren van kleine hoeveelheden zachte vruchten en groenten, zoals banaan, peer, wortel of zoete aardappel. Geef je baby de tijd om te wennen aan de nieuwe smaken en texturen. 

2. Kies gezonde opties: Zorg ervoor dat de voedingsmiddelen die je aanbiedt aan je baby voedzaam en gezond zijn. Kies voor verse, biologische producten en vermijd toegevoegde suikers, zout en conserveermiddelen. 

 

3. Varieer in smaken: Probeer verschillende soorten groenten, fruit, granen en eiwitten te introduceren om de smaakontwikkeling van je baby te stimuleren. Combineer bijvoorbeeld verschillende groenten in een puree of maak een fruitsalade met verschillende soorten fruit.
 

4. Blijf melkvoeding geven: Hoewel je begint met het introduceren van vast voedsel, is het belangrijk om de melkvoeding niet volledig te stoppen. Melk (borstvoeding of flesvoeding) blijft een belangrijke bron van voedingsstoffen voor je baby, zelfs na de introductie van vast voedsel.

5. Luister naar je baby: Elke baby is uniek en zal zijn eigen tempo hebben als het gaat om het accepteren van vast voedsel. Luister naar de signalen van je baby en forceer hem niet te eten als hij geen interesse toont. Bied voedsel aan op het moment dat je baby alert en ontspannen is.

 

Door deze tips te volgen en geduldig te zijn, kun je de overgang van melkvoeding naar vast voedsel soepel laten verlopen voor je baby vanaf 6 maanden. Geniet van deze nieuwe fase van ontdekking en groei samen met je kleinte!
 

bottom of page