top of page

EERSTE OEFENHAPJES

4 tot 6 maanden

Avocado's

Als het gaat om het introduceren van vast voedsel aan je kleintje vanaf 4 maanden, is het belangrijk om te beginnen met zacht en makkelijk verteerbaar fruit. Het is een spannende en belangrijke stap in de voeding van je kleintje. Het is daarom essentieel om dit op een zorgvuldige en verantwoorde manier te doen. 

Het is aanbevolen om te beginnen met introduceren van vast voedsel rond de leeftijd van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de ontwikkeling en signalen van je baby. Fruit is een geweldige keuze voor oefenhapjes, omdat het zacht is en boordevol voedingsstoffen zit.

Hier zijn een paar tips en richtlijnen voor het geven van oefenhapjes van fruit aan baby's vanaf 4 maanden:

1. Kies zachte en rijpe vruchten zoals banaan, peer, appel, perzik of avocado. Deze vruchten zijn makkelijk te verteren en bevatten belangrijke voedingsstoffen voor de groei van je baby. 

 

2. Begin met kleine hoeveelheden en bouw langzaam op. Je kunt beginnen met een paar lepeltjes gepureerd fruit en dit geleidelijk aan verhogen naarmate je baby meer gewend raakt aan vast voedsel. 

 

3. Zorg ervoor dat het fruit goed gepureerd is tot een gladde consistentie om verstikkingsgevaar te voorkomen. Je kunt ook wat moedermelk of formule toevoegen om de consistentie dunner te maken. 

4. Let goed op de reactie van je baby op het nieuwe voedsel. Let op tekenen van allergieën of intoleranties en raadpleeg indien nodig een kinderarts. 

 

Het geven van oefenhapjes van fruit aan je baby is een leuke en leerzame ervaring. Geniet van deze nieuwe fase in de voeding van je kleintje en wees geduldig terwijl ze wennen aan nieuwe smaken en texturen!
 

bottom of page