top of page

Perzikhapje

Geschikt voor baby's vanaf 4-6 maanden

Bereidingstijd:

5-10 minuten

Ingrediënten: 

  • 1 rijpe perzik

  • 1–2 eetlepels water (optioneel, voor extra smeuïgheid)

Het perzikhapje is een kleurrijk en gezond tussendoortje dat kinderen met plezier eten. De zachte textuur van perzik, gecombineerd met banaan en appel of aardbei, maakt het hapje zoet en romig tegelijk. Door een beetje yoghurt toe te voegen, wordt het hapje extra smeuïg en makkelijk om met een lepeltje op te eten.


Dit hapje stimuleert niet alleen de smaakontwikkeling van kinderen, maar ook hun visuele zintuigen door de mooie kleurencombinaties. Ideaal voor op school, thuis of als vrolijk dessert na de maaltijd.

Bereidingswijze:


1. Was en schil de perzik.
Was de perzik, schil hem en verwijder de pit.


2. Snijden

Snijd de perzik in kleine stukjes 1-2 cm groot, dat maakt het makkelijker om te pureren.
 

3. Pureren
Pureer de perzik tot een gladde puree met een staafmixer of keukenmachine. Doe dit tot een gladde of licht grove moes, afhankelijk van wat jouw kindje al gewend is. 


4. Serveren.

Bewaartips!

✔ In de koelkast blijft het knijpfruit ongeveer 12 uur goed. 

✔ Wil je een voorraadje maken? Vries het knijpfruit in! Dit hapje is tot 4 maand houdbaar in de vriezer.

Vorige Recept

Tips van HeppieKids

  • Combineren met ander fruit? Meng met banaan of appel voor een andere smaak. 

  • Variatie nodig? Voeg een snufje vanille toe voor een heerlijke smaak.

  • Extra lekker? Roer wat yoghurt door de fruitpuree. Dit maak het hapje romiger en zachter van structuur.

Volgende Recept
Off White Clean and Simple Furniture Product Features Instagram Post (3).png

Knijpzakjes

Herbruikbare zakjes om gezonde hapjes en smoothies makkelijk mee te nemen

Slabbetje-Heppiekids-Smileys.JPG

Slabbetjes

Comfortabel, stijlvol en makkelijk schoon te maken.

Sfeerbeeld lepels_edited_edited.jpg

Lepels

Leuk, stevig en gemakkelijk schoon te maken

1.png

Moedermelk bewaarzakjes

Veilig en hygiënisch bewaren — met liefde gemaakt.

bottom of page