Kersenhapje
Geschikt voor baby's vanaf 8 maanden

Bereidingstijd:
10 minuten
Ingrediënten:
10-12 rijpe kersen (ontpit)
Kersen zijn zoet, sappig en rijk aan antioxidanten. Let op dat pitten volledig verwijderd worden. Ze introduceren een lichte variatie in smaak voor je baby en stimuleren de ontwikkeling van verschillende smaakbelevingen.
Bereidingswijze:
1. Was de kersen.
Was de kersen goed en verwijder de pit.
2. Snijden
Snijd de kersen in kleine stukjes 1-2 cm groot, dat maakt het makkelijker om te pureren.
3. Pureren
Pureer de kersen tot een gladde puree met een staafmixer of keukenmachine. Doe dit tot een gladde of licht grove moes, afhankelijk van wat jouw kindje al gewend is.
4. Serveren maar.. Eet smakelijk!
Bewaartips!
✔ In de koelkast blijft het knijpfruit ongeveer 24 uur goed.
✔ Wil je een voorraadje maken? Vries het knijpfruit in! Dit hapje is tot 2 maanden houdbaar in de vriezer.
Tips van HeppieKids
Combineren met ander fruit? Meng met banaan, appel of aardbeien voor een andere smaak.
Extra lekker? Roer wat yoghurt door de fruitpuree. Dit maak het hapje romiger en zachter van structuur.
Variatie nodig? Voeg een beetje havermout toe voor een vullender hapje.
.png)
.png)


