top of page

Banaanhapje

Geschikt voor baby's vanaf 4-6 maanden

Bereidingstijd:

5-10 minuten

Ingrediënten: 

  • 1 rijpe banaan

Banaan is een romige, zachte vrucht die makkelijk te verwerken is tot babyhapjes. Het natuurlijke zoet van de banaan wordt vaak goed ontvangen door kleine kinderen. Banen bevatten kalium en vitamine B6, wat belangrijk is voor energieproductie, spierfunctie en het zenuwstelsel. Dit hapje kan

zowel als zelfstandig hapje worden gegeven of gecombineerd worden met andere fruitsoorten om de smaakdiversiteit uit te breiden.

Bereidingswijze:


1. Pel de banaan en snijd in stukjes

2. Prakken of pureren
Prak de banaan fijn met een vork tot een gladde puree. Voor een extra glad resultaat (voor de allereerste hapjes) kun je een staafmixer gebruiken, maar over het algemeen gaat prakken heel eenvoudig.


3. Verdunnen indien nodig
Is de banaan te dik? Voeg dan 1–2 theelepels afgekookt water of wat gekookte (afgekoelde) moedermelk/flesvoeding toe voor een zachtere consistentie.


4. Serveer het hapje
Direct serveren, want banaan verkleurt snel.

Bewaartips!

✔ In de koelkast blijft het knijpfruit ongeveer 12 uur goed. 

✔ Invriezen? Banaan kun je beter niet invriezen als puree. De structuur verandert en vers smaakt de banaan het lekkerst.

Vorige Recept

Tips van HeppieKids

  • Combineren met ander fruit? Meng met appel of peer voor een andere smaak. 

  • Variatie nodig? Voeg een beetje havermout toe voor een vullender hapje.

Volgende Recept
Off White Clean and Simple Furniture Product Features Instagram Post (3).png

Knijpzakjes

Herbruikbare zakjes om gezonde hapjes en smoothies makkelijk mee te nemen

Slabbetje-Heppiekids-Smileys.JPG

Slabbetjes

Comfortabel, stijlvol en makkelijk schoon te maken.

Sfeerbeeld lepels_edited_edited.jpg

Lepels

Leuk, stevig en gemakkelijk schoon te maken

1.png

Moedermelk bewaarzakjes

Veilig en hygiënisch bewaren — met liefde gemaakt.

bottom of page