Banaanhapje
Geschikt voor baby's vanaf 4-6 maanden

Bereidingstijd:
5-10 minuten
Ingrediënten:
1 rijpe banaan
Banaan is een romige, zachte vrucht die makkelijk te verwerken is tot babyhapjes. Het natuurlijke zoet van de banaan wordt vaak goed ontvangen door kleine kinderen. Banen bevatten kalium en vitamine B6, wat belangrijk is voor energieproductie, spierfunctie en het zenuwstelsel. Dit hapje kan
zowel als zelfstandig hapje worden gegeven of gecombineerd worden met andere fruitsoorten om de smaakdiversiteit uit te breiden.
Bereidingswijze:
1. Pel de banaan en snijd in stukjes
2. Prakken of pureren
Prak de banaan fijn met een vork tot een gladde puree. Voor een extra glad resultaat (voor de allereerste hapjes) kun je een staafmixer gebruiken, maar over het algemeen gaat prakken heel eenvoudig.
3. Verdunnen indien nodig
Is de banaan te dik? Voeg dan 1–2 theelepels afgekookt water of wat gekookte (afgekoelde) moedermelk/flesvoeding toe voor een zachtere consistentie.
4. Serveer het hapje
Direct serveren, want banaan verkleurt snel.
Bewaartips!
✔ In de koelkast blijft het knijpfruit ongeveer 12 uur goed.
✔ Invriezen? Banaan kun je beter niet invriezen als puree. De structuur verandert en vers smaakt de banaan het lekkerst.
Tips van HeppieKids
Combineren met ander fruit? Meng met appel of peer voor een andere smaak.
Variatie nodig? Voeg een beetje havermout toe voor een vullender hapje.
.png)
.png)


