Sleuteltraining HarTgrondig Opvoeden

Join the club zou ik bijna zeggen. Alle ouders lopen tegen ‘lastig gedrag’ van hun kroost aan. Laten we wel wezen, voordat je aan kinderen begint weet je eigenlijk niet hoe het is als ze er eenmaal zijn. Ze kunnen allerlei gevoelens in je wakker maken waar je het bestaan niet van kende, zowel positief als negatief. Ik heb dat ook allemaal ontdekt. Ik weet nog als de dag van gisteren de keren dat ik vluchtte naar de wc met mijn peuter hangend aan de deurkruk en dat ik wanhopig riep: “kan ik nou nooit even rustig alleen zijn!” Herken je dit?

Gelukkig is er hoop!

De studie om Integratief Kindertherapeut te worden heeft mij niet alleen als professional doen ontwikkelen, maar zeker ook als moeder. Mijn visie op kinderen en hoe om te gaan met negatief gedrag is ontzettend veranderd. En die inzichten, die nieuwe aanpak en kennis wil ik heel graag met je delen in deze training.

De sleuteltraining HarTgrondig opvoeden is een opvoedtraining gebaseerd op het boek ‘Sleutel tot je kind’ van Charlotte Visch, ontwikkelaar van de integratieve kindertherapie. In plaats van manieren om je kind te leren luisteren, leer je nadenken over wat je je kind écht wil meegeven. Wat zijn je opvoedingsidealen? Wat gun je jouw kind voor nu en later en hoe kan je je kinderen op een respectvolle, liefdevolle en begripvolle manier helpen deze eigenschappen te ontwikkelen. Hoe help je jouw zoon of dochter tot zijn/haar recht komen?

In de 6 lessen van dit programma voor gevorderde opvoeders komen de volgende thema’s op verrassende en inspirerende wijze aan bod: ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie, liegen, gewelddadig gedrag.  Opvoeders leren (opnieuw) met een open en nieuwsgierige blik te kijken naar hun kind en te communiceren met hun kind. Vanuit warmte en liefde die opvoeders daardoor (opnieuw) voelen ontstaat een nieuwe wederzijdse liefdevolle relatie met hun kind. Het is een praktische training waarbij de ouders veel handvatten krijgen en waar zij ook veel herkenning kunnen vinden bij elkaar.

Theorie en rollenspellen, inbreng van deelnemers en filmpjes van Charlotte Visch wisselen elkaar af. De lessen vormen een intensieve inspiratiebron waar je de twee weken na elke les thuis mee aan de slag kan. Bij elke les horen een paar opdrachten uit de opvoedersmap, die je als extra verdieping thuis kan maken.

Verlang je naar meer grip op de opvoeding van je kinderen? Meer humor, ontspanning en plezier, meer wederzijds respect en minder strijd in huis? Gun jezelf en je kinderen dan deze inspirerende opvoed-ervaring en leer weer (of nóg meer) genieten van het ouderschap!

Reactie van een moeder na afloop van de training: “dit had ik veel eerder willen weten”

Andere reactie was: “het resultaat is dat ik een betere band met mijn dochter heb gekregen, dat ik haar beter begrijp. Situaties gaan niet zo snel in een negatieve spiraal. Ik kan het dan weer positief ombuigen door echt aandacht te geven”

​Waar en wanneer?

Start: dinsdag 15 mei 2018 van 19.30-22.00 uur

De training wordt gegeven in mijn praktijkruimte in Veenendaal
Adres: De Grote Pekken 11 in Veenendaal

Heb je interesse in het volgen van de training maar kan je niet overdag? Dan hoor ik graag welke mogelijkheden je dan wel hebt. De training kan ook aan huis gegeven worden​

​​​Kosten

De training kost € 275 (incl. 21% btw) en € 75 (incl. 6% btw) voor de opvoedersmap met uitdagingen voor thuis, een schoudertas en zes gelamineerde sleutelkaarten waarop de informatie van de les is samengevat). De opvoedpartner mag gratis meedoen. Het boek ‘Sleutel tot je Kind’ van Charlotte Visch dient nog te worden aangeschaft, dit kan bij mij en kost € 25.

Aanmelden

Voor meer info en/of aanmeldingen:

Of vul het contactformulier in dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.