Peerhapje
Geschikt voor baby's vanaf 4-6 maanden

Bereidingstijd:
10 minuten
Ingrediënten:
1 rijpe peer (Conference of Doyenné du Comice)
1–2 eetlepels water (optioneel, voor extra smeuïgheid)
Peer is zacht en mild, perfect voor gevoelige buikjes. De vrucht bevat veel vezels en vitamine C, wat goed is voor de spijsvertering en het immuunsysteem. Het subtiele zoetje van de peer maakt het een
uitstekende eerste fruithap of een combinatiehapje met appel of mango. Peer stimuleert ook de smaakontwikkeling, omdat het een mild alternatief biedt voor zoetere fruitsoorten.
Bereidingswijze:
1. Was en schil de peer.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het fruit in kleine stukjes.
2. Stoof de peer zacht.
Doe de stukjes peer in een pannetje met een klein laagje water.
Laat zachtjes koken (5–7 min) tot de peer helemaal zacht is.
* Als de peer al zacht ga dan verder naar stap 5.
3. Pureer tot één geheel.
Pureer de peer tot een gladde puree met een staafmixer of keukenmachine. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht toe om de gewenste consistentie te krijgen.
4. Laat afkoelen.
5. Serveren
Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Bewaartips!
✔ In de koelkast blijft het knijpfruit ongeveer 12 uur goed.
✔ Wil je een voorraadje maken? Vries het knijpfruit in! Dit hapje is tot 4 maand houdbaar in de vriezer.
Tips van HeppieKids
Combineren met ander fruit? Meng met appel of mango voor een andere smaak.
Variatie nodig? Voeg een snufje kaneel toe voor een milde kruidige smaak.
.png)
.png)


